Wednesday, November 23, 2011

Past/Present



Sunday, August 21, 2011

Jenis2 kuih

1. Kuih Paling Gangster = Lompat Tikam

2. Kuih Paling Seksi = Puteri Mandi

3. Kuih Paling Keji = Taik Itik

4. Kuih Bajet Cute = Cek Mek Molek

5. Kuih untuk Awet Muda = Seri Muka

6. Kuih Paling Alim = Ketayap

7. Kuih dalam Zoo = Badak Berendam

8. Kuih Paling Lembab = Kuih Siput

9. Kuih Paling Aman = Kuih Makmur

10. Kuih Paling Gerun = Lidah Jin

11. Kuih paling jauh = Almond London

Top5 Kuih-Kuih Wajib Makan time Raya....

Perghh.. Bapak biadab aku ni, Puasa belum habis dah cakap pasal kueh raya, ahaha.
Entry kali ni aku nak cite top5 kueh raya wajib makan time raya..
so, inilah list kueh raya yg aku rasa patut berada dlm senarai top5.
x kesah la korang setuju ke tidak list ni, suka hati aku la..ahaha
so kita teruskan dgn calon kueh no.1

semperit





1.kuih semperit
time raya, mmg xlengkap kalo xde kueh semperit ni, x kesah la semperit mentega ke semperit koko ke, asal ade nama semperit je aku santap..
kalo kueh sembelit jgn citelah, x lalu aku nak mkn.. ahahaha.

kita teruskan pula dgn candidate no 2

biskut dahlia semperit





2.kuih dahlia
nama kueh pun dah mcm nama bdk pompuan, mana x terliur beb... ahaha.
tambah pulak ade kepingan/hirisan ceri kat tgh2, aku rasa lg best kalo letak 1 ceri kat tgh2 tu. ahaha

kueh ni kalo xde dlm list mmg x sah, mempersembahkan kueh coenflakes madu sebagai calon no.3

kuih corn madu





3.cornflakes madu
kueh feberet budak2 skolah rendah, kueh nilah paling laku di makan time beraya..
kueh ni mmg wajib dibuat la time raya, kalo xde, mmg x complete la raya taun ni... ahaha

untuk calon no.4, dipersilakan kueh almond london

almondlondon





4.almond london
Kueh ni kalo xde kat tempat jual2 kueh raya mmg x sah.
dah jadi all-time feberet bdk2 dr zaman dulu lg la..
senang cite, kalo x top5, kueh ni top10 la...


CORNFLAKES COKLAT





5.cornflakes coklat
aku baru tau wujud kueh ni time raya taun lepas, ahaha.
mula2 tgk mcm suspicious lak dgn rasanya. sedap ke x sedap,
sekali ngap sedap la pulak..
asyik slalu mkn cornflakes madu pun bosan jugak kan..


mungkin ade kueh lain yg korang rasa patut berada dlm top5 ni,
tapi ade aku kesah ke.. list ni pun berdasarkan dr selera aku.
jd sukahati akulah, ahaha..
Jadi pada korang, kueh ape yg korang suke mkn..?

Sunday, August 7, 2011

Rancangan Korea??

Bila kat umah ni, slalu gak la aku layan rancangan korea.
bosan punya pasal, layan la rncgan korea.
nak layan cite indon ngan amerika latin x kena dgn taste aku lak..
aku pun mmg x ambil pusing sgt pasal rancgn indonesia ni.. ahaha

byk gak la rancangan yg best di tonton antaranya ialah...


1.Family Outing




"Family Outing is the new variety program that's part of SBS's Good Sunday program line up. The hosts are Yoo Jae Suk, Lee Hyori, Yoon Jong Shim, Kim Soo Ro, Park Ye Jin and Big Bang's Daesung. They also include two new family members every trip (1 trip is two episodes long).

They pick a family from the country (usually senior citizens) and give them a vacation while the "Family" takes care of their house. The do house chores and play fun games for entertainment.
"

setakat ni, rancangan ni dah masuk musim kedua, tp kalo nak dibandingkan, aku lebih suka musim yg pertama dr yg kedua, aku rasa musim yg pertama lg klaka dr musim yg kedua.
selalu aku tonton rancangan ni pada hari rabu, pukul 1.00 pagi.
Nak tau lebih lanjut, klik link ni "Family Outing"

2.Running Man




"This show is classified as an "urban action variety"; a never-before-seen new genre of variety shows and will greatly involve the participation of viewers. The MCs and guests are locked in a landmark during closed hours and are required to leave before opening hours. The first team to leave will win, while the losing team will be punished in the landmark. It has garnered attention as being the come-back program for Yu Jae-suk, the main MC of the program, after leaving Good Sunday's Family Outing in February 2010."

sbb aku tgk rancgan ni sbb ada yu jea-suk dlm rncgan ni, pasal ape pasal dia mmg klaka. haha
lg satu byk artis jemputan dia yg feymes2..
nak tau lebih lanjut, sila klik link ni "Running Man"

3.Strong Heart



"Strong Heart is a show featuring 25 Celebrities. It discusses many hot issues with the guests without boundaries and bringing out laughters. The celebrity who survives the heated discussions to the end will be titled as 'Strong Heart'.

Lee Seung Gi and Kang Ho Dong host the show. The producers are Park Sang Hyuk, Park Kyung Duck, Jung Eek Sung. Also, the writers are Kim Youn Young and Kim Jee Youn. Super Junior's Leeteuk, Shindong and Eunhyuk come every episode for the Teuk Academy Teukigayo. Comedians Jung Ju Ri and Kim Young Chul appear frequently on the show
."

aku xdelah slalu sgt tgk rncgn ni, tgk pun bila ada tetamu yg popular dan yg aku knl baru aku tgk..

rancangan nilah yg slalu aku tgk bila time bosan2, ada lg rancangan korea lain yg aku tgk contohnya mcm Heroes, Star king, the Master Show... kalo nak tau lebih, korang tanya jelah kat pakcik Google.. ahaha