Sunday, February 27, 2011

DOTA (dunia orang tiada awek)....


DOTA atau nama saintifiknya Defense Of The Ancient mengisahkan akan perbalahan dua pihak iaitu pihak Sentinel dengan pihak Scourge. DOTA boleh dimainkan secara seorang mahupun berkumpulan dengan kapasiti satu kumpulan 5 player a.k.a pemain.


senarai hero2 DOTA yg Wajib dipilih satu oleh player a.k.a pemain.

Pemain haruslah memilih untuk bermain samada bermain dipihak Sentinel ataupun di pihak Scourge. selepas itu, pemain haruslah pilih satu diantara 103 hero yg disediakan. hero2 ini terbahagi kepada 3 jenis iaitu agility, strength serta intiligence. seperti gambar dibawah ni ade simbol penumbuk yg menunjukkan hero ni hero strength, simbol kaki untuk hero agility serta simbol otak untuk hero intiligence. setiap hero memiliki skill2 tersendiri untuk player a.k.a pemain memanfaatkan untuk membuatkan pihak lawan terlentang. bapak skema ayat aku ni... ahaha... xpe2.. kite teruskan dgn objektif DOTA.

contoh hero yg telah dipilih oleh player a.ka pemain.

Objektif utama DOTA ialah melindungi Ancient bagi setiap pihak. World Tree bagi pihak Sentinel manakala Frozen Throne bagi pihak Scourge. untuk menang, player a.k.a pemain haruslah memusnahkan ancient pihak lawan masing2.

World Tree

Frozen Throne

tapi untuk memusnahkan ancient pihak lawan, player a.ka pemain haruslah melalui jalan penuh berliku mengharungi dugaan memusnahkan tower serta hero2 pihak lawan.. bukan senang nak menang beb, memerlukan strategi serta cara permainan yg pro untuk menang serta kerjasama diantara satu sama lain, lainlah kalo lawan anda tu noob a.ka sohai...

inilah sedikit sebanyak seringkas yg boleh aku citekan pasal DOTA... sian kat CIK IRA aku, x tau ape pun pasal, tu yg wat entry ni...,sebenarnya byk lg pasal DOTA aku nak cite mcm mode permainan, jenis item2 yg ade dlm DOTA, hero2 dlm DOTA, tapi lain kali jelah aku cite... ahahaha... kalo ade masa la...




P/s: HARAP2 CIK IRA BERPUAS HATI LA EA DGN ENTRY NI... HUHU

3 comments:

ira-yoshida said...

owwhhhhhh....

mcm tak best je.. hahaha

KutuBamBu said...

kaum pmpuan mmg x minat game mcm ni.. minat game mcm diner dash je...

KutuBamBu said...

kaum pmpuan mmg x minat game mcm ni.. minat game mcm diner dash je...